4.10.2005: Stemninger fra VM

For nogle måneder siden – faktisk før det rigtig blev sommer, var vi en otte stykker fra Thrott, der udtog os selv til VM i Budapest for at følge de danske brydere. Senere meddelte Tom Thorgersen AK Frem, at der var udtaget ni oppe fra Randers og Michael Johansen meddelte, at Thor N stillede med syv mand. Vi var alle klar over, at både Anders og Mark havde mulighed for at tage medalje, men at det skulle blive et historisk VM, kunne vi selvfølgelig ikke vide. Meget skal jo klappe på dagen.

Det var en fantastisk oplevelse, og vi blev taget igennem hele følelsesregistret. Om fredagen: Anders vinder den første kamp, helt oppe køre, vi kom godt fra start. Taber den næste med mindst mulige margen. Ja, så sidder man lige og hænger lidt, men samtidig øjner vi jo chancen for, at sydkoreaneren går hele vejen til finalen, og Anders kommer ind igen. Vi var ikke mange i hallen, der jublede, da koreaneren slog den ungarske OL guldvinder i semifinalen, men vi tillod os det og overlevede. Anders var tilbage og leverede to pragtkampe kort tid efter hinanden. Istavan Majoros var selvsagt noget mere udhvilet til bronzekampen, vi håbede og råbte som sindsyge, men Anders manglede som vi så det kræfterne til at give ham den modstand, vi véd, han kan. Respekt og tak for en kanon dag.

Inden dagen var omme, var Mark blevet vejet ind og havde trukket nr. 16 og skulle møde en bryder fra den Dominikanske Republik. Vi tillod os med al respekt at kigge frem til anden runde, hvor den finske OL sølvvinder ventede - puha, der skulle en ekstra fadbamse ned, inden man kunne sove. Lørdag var det kampen mod finnen, vi talte om og med rette, for Marks første kamp var hurtigt overstået. Nervepirrende ventetid. Hårene rejste sig, da Mark O. Madsen Denmark blev nævnt i højtaleren, vi klamrede os endnu en gang til det medbragte Dannebrogsflag og råbte og skreg som sindsyge. Personligt synes jeg at denne kamp, lige bortset fra finalen var den bedste. Der gik det sgu for alvor op for mig, at Mark er i en klasse for sig. Vi havde alle kigget nervøst på hinanden, men finnen havde ikke en chance. Mark havde kampen under kontrol.

De næste kampe levnede heller ikke tvivl om verdensklassen. Aserbejdjaneren nåede hurtigt op på tre advarsler, og i semifinalen blev Schweizeren kørt ud af madrassen, godt nok efter at have vundet første periode. Vi var helt oppe og køre, kan ikke mindes, jeg har haft det sådan siden EM fodbold i '92. Smilene rakte fra øre til øre, og vores nordiske brødre samt mange andre tilskuere klappede og nikkede anerkendende. Der var generelt megen ros og respekt for Anders’ og Marks præstation. Finalen, stort øjeblik, vi havde samlet al den support, vi kunne på ét sted, ringede til flere for at få dem til at tænde for Eurosport, hårene rejste sig, kneb sig selv i armen, det var sgu virkeligt, sank en klump under præsentationen, totalt nervepirrende.

Det var en finale af høj klasse brydemæssigt, dommer-præstationen irriterer mig, det blev ham, der afgjorde det. Mark skulle ha' haft en "femmer" i første periode, og det er muligt, at han ikke koblede rigtigt første gang, han kastede ham i 3. periode, men anden gang var den der – f....Og hvordan var det lige han sad i parterre. Var noget slukøret, men samtidig var det jo historisk og en præstation, der har givet genlyd. En præstation, der lover godt for fremtiden. Og russeren er vel den bedste i 74 kg gennem de sidste fem år. Dejligt at se Dannebrog blive hejst med op. Dejligt at se TV2 sporten i aftes og her til morgen med live billeder fra hjemkomsten.

Vi er glade i dag, mine og Lars Fonnesbeks knægte havde også en fantastisk oplevelse, fik set masser af brydning, fik taget billeder med deres idoler samt autografer. Nu har jeg jo ikke været med så længe, er ligsom kommet ind og rider med på en succes og nyder det. Det må være fantastisk for bryderne, der har trænet hårdt og målrettet, for landstrænerne, Erik Nyblom, Eliteudvalget, Allan Jakobsen og brydeforbundet generelt, der har satset længe på dette, for alle dem der hen ad vejen har præget bryderne. Dan Hyllegaard Pedersen, der har trænet Mark i mange år. Stort tillykke til Herning Brydeklub og BK Thor Nykøbing. Nu skal jeg bare lige overbevise familien om en tur til Moskva eller Kina næste år, Aserbejdjan 2007 og Beijing 2008 osv. Hvad kan være mere vigtigt?

Palle Nielsen

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 2 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]