16.10.2005: Gode danske præstationer i Bundesligaen

I den tyske Bundesliga blev den fjerde omgang afviklet denne weekend. Sæsonen startede den 10. september, og anden omgang blev afviklet den 17. september, hvorefter der var pause grundet VM. Ligaen blev genoptaget den 8. oktober og kører videre indtil den 17. december, hvor der bliver en kort julepause. Fredag den 30. december genoptages kampene, og de tre første lørdage i januar afvikles de sidste holdmatcher. Slutspillet starter den 28. januar, og den sidste finalekamp bliver afviklet den 4. marts.

I år er der fire danske brydere i bundesligaen. Anders Nyblom bryder stadig for SC Anger, men stiller i år op i 60 kg klassen. Anger er et af bundholdene i Bundesliga Süd, og de har tabt alle holdkampe indtil videre. Anders har deltaget på holdet efter VM og tabte i sidste weekend til grækeren Kiouregian, der repræsenterer Aalen. Denne weekend vandt Anders 3-1 over Köllerbachs Albert Nourov. I Bundesligaen bryder man – som altid – med helt egne regler. Her skal man vinde tre perioder for at have vundet kampen, og den tvungne parterre er heller ikke indført, hvilket betyder, at der skal kobles clinch, hvis kampen står 0-0, når perioden er slut. Her er link til Angers hjemmeside.

Håkan Nyblom bryder også for samme klub som de sidste par år – Hallbergmoos, en by i udkanten af München. Hallbergmoos har de sidste to sæsoner kvalificeret sig til semifinalerne i slutspillet og har da også startet planmæssigt med sejre over ”midterholdene” og et klart nederlag til mestrene fra Schifferstadt. Håkan har deltaget to gange, første gang den 17. september, hvor han vandt stort over Konstantin Niobutow fra nyoprykkerne Burghausen. Denne weekend fik Håkan revanche for nederlaget ved OL, da han vandt 3-2 i perioder, i en meget tæt kamp over Kiouregian. Hallbergmoos vandt holdkampen med hele 31-13 over Aalen.

Tirsdag den 1. november er der mulighed for, at Anders og Håkan møder hinanden i kamp, da Anger har hjemmekamp mod Hallbermoos, og begge to stiller op i 60 kg klassen i år. Her er link til Hallbergmoos’ hjemmeside

Danmarks nybagte VM-sølvmedaljør, Mark O. Madsen, stiller også op for sin ”gamle” klub, Rostock/Warnemünde, men har i år valgt at bryde i 84 kg klassen. Rostock ligger på sidstepladsen efter tre nederlag, men Mark har gjort alt, han kan for at hjælpe klubben til sejr. Først vandt han en faldsejr (efter at have vundet de to første perioder 7-0, 5-0) over Sebastian Büttner fra Kleinostheim. I næste holdkamp røg Auerbachs Zoltan Fodor også på ryg i tredje periode. Denne weekend havde Rostock hjemmekamp mod Mömbris-Köningshofen, og Mark mødte en ung tysker ved navn Michael Carl. Mark vandt kampen 3-0 i perioder, og holdet var faktisk ganske tæt på at vinde over modstanderne, men slutresultatet blev 15-18 i Mömbris-Köningshofens favør.

Mark Kristensen har i år skrevet kontrakt med Rostock/Warnemünde. Mark stiller op i 66 kg klassen og har gjort det godt. Mark fik en meget god start i klubben, da han i sin debut vandt 6-0, 6-0, 6-0 over Cemal Polat fra Kleinostheim. I udekampen mod Auerbach tabte Mark en meget tæt kamp til Tibor Olah. Kampen stod 2-2 i perioder og den sidste periode endte 0-0, hvorfor det hele skulle afgøres i en sidste clinch-kobling. Her var Olah den bedre og afgjorde kampen til sin fordel. I weekendens kamp mod Mömbris-Köningshofen blev det atter til sikker pointsejr, med cifrene 3-1, 2-0, 8-0 over Benjamin Fersch. Således en meget flot start i hans første sæson. Her er link til Rostock/Warnemündes hjemmeside.

Erik Nyblom

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]