5.11.2005: DM Hold uddybende nyhed

Ffi Frederikshavn var i weekenden værter for DM hold for drenge og junior. Det var et godt arrangeret stævne, som kørte helt efter planen. Der var mange gode og heftige kampe, som gav en intens og god stemning i salen - igen et godt bevis på at der er knald på når der er holdbrydning på programmet.

Resultaterne fra drenge kampene:
BK Thor B, Nykøbing F – AK Frem, Randers 1 - 6
BK Thor A, Nykøbing F – Ffi, Frederikshavn 7 – 0
BK Thrott, Aabyhøj - BK Thor B, Nykøbing F 3 – 4
AK Frem, Randers - BK Thor A, Nykøbing F 1 – 6
Ffi, Frederikshavn - BK Thor B, Nykøbing F 4 – 3
BK Thrott, Aabyhøj - AK Frem, Randers 3 – 4
BK Thor A, Nykøbing F - BK Thor B, Nykøbing F 7 – 0
Ffi, Frederikshavn - BK Thrott, Aabyhøj 4 – 3
AK Frem, Randers - Ffi, Frederikshavn 3 – 4
BK Thor A, Nykøbing F - BK Thrott, Aabyhøj 6 – 1

Guld til BK Thor A, Nykøbing F, Sølv til Ffi, Frederikshavn og Bronze til AK Frem, Randers.

Det var 12 gang i træk at BK Thor vandt og det var samtidig klubbens 15 DM titel for drengehold. Imponerende statistik. Og sejrs cifrene vidner om en vis suverænitet, selvom der også var tætte kampe i matcherne. Værterne fra Ffi viste med deres sølvmedalje at de er godt med på drengesiden. Der var smil og stolthed over klubbens bedste placering i nyere tid. AK Frem der har vundet medaljer de sidste par, stillede med et rigtig godt hold og havde forhåbninger om at nå til tops, men heldet var ikke med. De regerende jyske mestre fra Thrott kendte ikke deres besøgstid og havde vel heller ikke marginalerne med. 3 nederlag på 4 -3, tætte kampe der godt kunne være vundet.
Thor Nykøbings vindende Drengehold var i 32 kg. Daniel Kristiansen, 35 kg. Nikolai Arming, 38 kg. Mikkel Michelsen, 42 kg. Marc Wind, 47 kg. Bo Sværke Bonde, 53 kg. Frederik Fog Nielsen, 59 kg. Ronni Wolters, Træner Thor Hyllegaard Pedersen.

Resultaterne fra Junior kampene
BK Thor B, Nykøbing F - BK Thrott, Aabyhøj 3 – 3 (13-14)
BK Thor A, Nykøbing F - BK Thor B, Nykøbing F 7 – 0
BK Thrott, Aabyhøj - BK Thor A, Nykøbing F 1 - 6

Guld til Thor A, Nykøbing F, Sølv til . BK Thrott, Aabyhøj og Bronze til Thor B, Nykøbing F

Her var det 4. gang i træk at BK Thor vandt og 5 gang i alt i klubbens historie. Også på junior siden vidner sejrs cifrene om suverænitet. Der er et stykke vej med hårdt arbejde op til den styrke Thor N udviser. Thrott’s junior var dog ganske tilfredse med DM-sølv. Det er mange år siden at man sidst har vundet en sådan medalje her.
Thor Nykøbings vindende juniorhold var i 50 kg. Anders Ekstrøm, 55 kg. Troels Birkshøj, 60 kg. Torben Rasmussen, 66 kg. Benjamin Andersen, 74 kg. Frederik Ekstrøm, 84 kg. Rune Nilsson, 96 kg. Kevin Christiansen, Træner Thor Hyllegaard Pedersen.

Afslutningen på DM for drenge- og juniorhold var festligt, fornøjelig og højtidelig. Ffi havde arrangeret en flot indmarch for de vindende hold. Og ud over medaljerne og pokalerne blev højtideligheden krydret med sprudlende champagne. En rigtig festlig afslutning på et kanon mesterskab og en god dag for mange.

Ikke for at dryppe malurt i bægeret eller udstille klubberne, men ligeså meget for at genopfriske nogle regler skal det nævnes at ifølge DB delegerede, Knud G. Knudsens mesterskabsrapport var der kun en enkelt klub som havde tilmeldt sig til den fastsatte frist den 5. oktober. Til den sene tilmelding brugte mange den forklaring, at man troede, at klubberne, som havde deltaget ved kredsmesterskaberne var tilmeldt DM helt automatisk. Ligeledes har en del den opfattelse, at DB udtager dommerne til holdmesterskaberne, og forbavses over, at hver klub skal stille med en dommer til hver kategori. To dage før stævnet var der tilmeldt syv drengehold og tre juniorhold. En forholdsvis god tilslutning. Men dagen før stævnet indløb der to afbud begrundet med sygdom fra henholdsvis AIR, Roskilde og Herning Brydeklub. Vedtaget på repræsentantskabsmøde takseres udeblivelses med en bøde på kr. 2.000 pr. klub.
På grund af afbuddene var der kun seks dommere til rådighed inkl. dommerkoordinatoren. Man kørte to holdmatch for drengene på to madrasser, og derefter én holdmatch for ungdom på én madras. På den måde blev der givet anledning til, at tre dommere kunne holde pause indimellem.
Tak for indsatsen, det er altid ekstra krævende at være dommer ved holdmesterskaber og der var da også flere gange hvor der var delte meninger om kendelserne og bølgerne gik højt. Engagementet hos træner, ledere og tilskuere er bare et gear højere ved disse mesterskaber og dermed et noget andet pres på jer dommere.

Palle Nielsen

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 1 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]