2.10.2001: 3 medaljer ved Ores GP turnering

Da USA-turen - i første omgang - ikke blev til noget, tog bryderne fra Eliteudvalget en tur til Sverige, der startede med træning fredag aften sammen med de svenske brydere fra Klippan.

Lørdag stillede 7 mand op i BK Ores Grand Prix stævne, der er det første "ranking-stævne" i Sverige i år.

Nogle af bryderne havde lige afsluttet en forsinket sommerferie, hvilket også kunne ses på valg af vægtklasse. Da stævnet som sådan ikke var det primære denne weekend, var der heller ingen krav om at smide de sidste 1-1,5 kg.

Anders Nyblom stillede op i 58 kg, hvor han lagde ud med 2 tekniske faldsejre. Tredje modstander var den svenske mester i 58 kg klassen, Henrik Ståhl fra Eslöv. Dette blev en meget lige kamp, hvor der ikke blev delt nogen som helst ekstra points ud. Kampen stod 0-0 ved halvtid, og Henrik fik et point ud af den obligatoriske krydstagskobling. Denne stilling stod sig kampen ud, og så skulle der igen en krydstagskobling til i overtiden. Her var Henrik atter lidt skarpere end Anders og vandt kampen 4-0. Bronzekampen blev vundet sikkert med 6-1 over Glenn Andersson, BK Trim.

Håkan Nyblom stillede op i 63 kg klassen, hvor han også startede friskt ud med 2 sejre, inden han skulle møde Joel Carlsson fra Höörs BK. Også her blev det en lige kamp, hvor hjemmebanen nok kom til at spille en vis rolle. Carlsson vandt 3-1, og Håkan måtte indstille sig på en kamp om 3.-4. pladsen. Her mødte han en gammel kending i Fredrik Blom fra Tyringe. Nu var der ikke på noget som helst tidspunkt spørgsmål om, hvem der var bedre. Håkan vandt kampen 6-0 og blev lige som brormanden nr. 3.

Desværre blev Morten Helt skadet i sin første kamp og måtte en tur på sygehuset for kontrol. Morten havde godt styr på begivenhederne og skulle faktisk slutte kampen af med et krydstag, da modstanderen gjorde alt for at stoppe grebet. Dette resulterede i, at Morten slog panden direkte i gulvet - uden for madrassen! Derfor var det helt på sin plads med et tjek på det lokale hospital.

Brian Jørgensen stillede op i 76 kg klassen, hvor han ligesom de to andre medaljetagere vandt de to indledende kampe, hvorefter han tabte til den senere vinder Tommy Lundell fra Lidköping. I sin bronzekamp vandt han sikkert over Peter Björk fra Kävlinge/Furulund.

Thomas Michelsen opnåede også at vinde 2 kampe i 69 kg klassen, inden han blev slået ud. Endvidere var der comeback til Usama Aziz i 69 kg klassen. Han vandt den spændende finale 3-2 over Thomas’ overmand, Christer Wangfeldt fra Viskafors.

Dette var en god "sæsonstart" for bryderne. Efter endt stævne kørte holdet videre til Niels og Arne Casparsens sommerhus i Knäred, hvor den stod på hygge til og med søndag eftermiddag.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 38 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]