1.12.2005: Brydning på Julemærkehjem

B.K. Viking på Julemærkehjemmet i Skælskør

B.K. Viking tog søndag den. 13 november til Julemærkehjemmet i Skælskør for at præsentere brydesporten, ved opvisning af Magnus Lillienskjold, Michael Skarnes, Jesper Viholt og Martin Viholt.
Træner John Lillienskjold startede med en mundtlig præsentation af brydning, efterfulgt af ca. ½ times fællestræning, da alle var godt varme blev der vist brydegreb og diverse spring, alle var meget imponerede af vores bryderes akrobatiske og atletiske kunnen. Derefter viste bryderne både stående brydning, og parterre brydning, og de fik også en let gennemgang af brydereglerne og point givning, og så blev børnene fra Julemærkehjemmet opfordret til at lære flyvende-mare og hovedfaldsgreb, og så var de klar til at kæmpe imod hinanden, eller imod en af vores brydere. Rigtig mange børn tog imod tilbuddet, og der blev virkelig gået til den, svedt og grinet.
Til sidst var der mulighed for at stille spørgsmål, og der var stor spørgelyst, vi fik rig mulighed for at fortælle om brydesportens fortræffeligheder og vi fik delt diverse brochurer ud fra forbundet og fra vores egen klub og alle børnene fik også et nøglebånd af B.K. Viking. Vi gentog det hele 3 gange, idet vi skulle lave opvisning for alle Julemærkehjemmets 3 afdelinger.
Vi har efterfølgende fået virkelig god tilbagemelding fra Julemærke-hjemmet, og vi er blevet fortalt at de børn der gik ekstra til den på brydemadrassen, var så ømme i kroppen dagen efter at de skulle hjælpes ud af sengen. En af lærerne var så frisk at han trak i en brydetrikot og mødte Martin Viholt i ”kamp”, han gik rundt dagen efter som en meget gammel mand, og måtte også til massør. Det var heldigvis ikke noget der afskrækkede børnene, tværtimod brydede de videre på græsset dagen efter, og de savnede helt klart vores brydemadras.
Alt i alt en rigtig god dag hvor vi fik præsenteret brydesporten for
en masse børn og voksne, som ikke kendte til brydning i forvejen.

June Lillienskjold

Brydeforbundets udviklingsudvalg støttede initiativet økonomisk og ser meget positivt på tiltaget og er glade for at der findes overskud til denne målgruppe. Erfaringen viser at brydetræningen på sigt virkelig kan være en hjælp. Mange får tabt sig, får en bedre kropsbevidsthed, får større selvtillid og mod på at deltage i foreningsidrætten. BK Vikings initiativ gentages og vi vil forsøge at introducerer brydningen på de andre julemærkehjem. Undertegnede har gennem tre år været instruktør på Hercules sport i Aarhus. Et projekt for børn der er gået i stå hvad motion angår og ikke har tilknytning til foreningslivet. De har fire ikke traditionelle idrætsgrene på skemaet og afslutter hver periode med et besøg i en klub. Således har Thrott har besøg nogle gange, hvor de så har været med i træningen på lige fod med bryderne. langsomt men sikkert får de mere mod på at komme ud i takt med erfaringerne fra besøgene. Der er fokus på inaktivitet og fedme. Vi har noget at tilbyde.

Palle Nielsen
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]